Emergjencat

Kontribut për familjet në zonat rurale në Veri të Shqipërisë gjatë krizës COVID-19

Global Albanians Foundation po kërkon mbështetjen tuaj për të ndihmuar njerëzit që jetojnë në rajonet më të varfra malore të Shqipërisë së Veriut që janë prekur shumë nga kriza e COVID-19. Ne jemi partnerizuar me këto katër organizata të mrekullueshme shqiptare si koalicion për të ndihmuar njerëzit në nevojë që jetojnë në zonat rurale dhe [...]

Emergjenca e shpërthimit të depove të municionit – Gërdec, Mars 2009

Dëmet e shpërthimit të Gërdecit kanë qenë të konsiderueshme, si nga ana materiale ashtu dhe njerëzore e morale. Shumë njerëz u vranë e shumë të tjerë u plagosën. Ky shpërthim u shndërrua në një tragjedi për banorët e Gërdecit e fshatrave përreth. Situata e krijuar ishte shumë e rëndë për të gjithë, por veçanërisht për [...]

PËRMBYTJET DHJETOR 2005

Në përgjigje të situatës aktuale emergjente shkaktuar nga përmbytjet e Dhjetorit 2005, kryesisht në zonat Jugore të Shqipërisë, Caritas-i Shqiptar ka angazhuar sërish forcat e veta, për të dhënë ndihmesën dhe kontributin në favor të familjeve në nevojë. Në këtë kuadër, Caritas-i Shqiptar u ka drejtuar një apel solidariteti organizatave të tjera Caritas në Botë [...]

PËRMBYTJET SHKURT – MARS 2004

Nëpërmjet tij u mbështetën 910 familje të dëmtuara nga përmbytjet me rreth 99 ton ndihma ushqimore: 43 familje të mbështetura nga Caritas Jug 202 familje të mbështetura nga Caritas Shkodër 165 familje të mbështetura nga Caritas Tirana 162 familje të mbështetura nga Caritas Lezhë 218 familje të mbështetura nga Caritas Sapa 82 familje të mbështetura [...]

Emergjencat e Përmbytjeve 2002

Përmbytja që ndodhi në periudhën 22-30 Shtator 2002 nga reshjet e shumta, krijoi një situatë të rëndë për zonat e Milotit, Lezhës, Torovicës, Zadrimës e Shkodrës. •    U përmbytën mbi 16.000 ha tokë bujqësore •    U prekën 7500 familje •    U evakuan shumë familje nga zonat e përmbytura Zonat fshatare kanë pësuar një dëm të [...]

Dëbora Dhjetor 2001 – Janar 2002

Ndërhyrje për kapërcimin e situatës emergjente të zonave të Veriut të izoluara nga rreshjet e borës Janar 2002, e cila konsistonte në mbështetjen ekonomike të 7796 personave me 165,5 ton ushqime. Ngarkesa e lartë e reshjeve të dëborës që karakterizoi fundin e vitit 2001 thuajse në gjithë territorin verior dhe verilindor të Shqipërisë, përkeqësoi shumë [...]

Emergjenca Kosovare 1999

Pa asnjë hezitim, emergjenca kosovare mund të konsiderohet momenti më kulmor, i tërë veprimtarisë së shtrirë në harkun e 10 vjeçarit të parë të aktivitetit të Caritas Shqiptar. Në planin human e për më tepër në planin pastoral, nevojat e krijuara, që me fillimet e ardhjes së refugjatëve, imponuam veprime të sensibilizuara, të shpejta dhe [...]

Emergjenca pas shkatërrimit të firmave piramidale 1997

Mikroprojektet apo projektet e postemergjencës u zbatuan në mars 1997 - dhjetor 1998 me shtrirje në të gjithë territorin shqiptar. Me shkatërrimin e firmave piramidale, vendi u gjend në një situatë të dobësimit të shtetit, gjë që solli hapjen e depove të armëve. Kështu, situata u ndërlikua së tepërmi dhe trazirat reflektuan drejtpërsëdrejti në një [...]

Emergjenca “ Përmbytjet 1995-1996”

Periudha Shtator 1995 - Janar 1996, përbën një periudhë kohore, gjatë së cilës zona të ndryshme të vendit, u ndeshën me dëmtime të rënda materiale. Kjo erdhi për shkak të ngarkesës së intensifikuar të dukurive atmosferike. Përmbytjet e herëpashershme shndërruan në gërmadha shumë shtëpi banimi, në raste të veçanta duke marrë edhe jetë njerëzish. Po [...]

Trajnim per Emergjencat

Trajnim per Emergjencat Me datë 26 Janar në mjediset e Caritas-it Shqiptar u organizua një trajnim me temë “Emergjencat dhe lehtësirat humanitare”. Trajnimi u organizua nga koordinatori i emergjencave në Caritas-in Rumun Thomas Hackl dhe bashkëpunëtorja e tij Ioana Bott me ftesën e Caritas-it Shqiptar. Në trajnim mori pjesë stafi i Sektorit Social dhe një [...]

Go to Top