Vullnetar

AKTIVITET I ORGANIZUAR NGA CARITAS SHQIPTAR SEKTORI I VULLNETARIZMIT PER DITEN NDERKOMBETARE TE TE VARFERVE

Ditën e Diel më 18 Nëntor 2018 në ditën Botërore të të Varfërve, në mbarë botën u organizuan aktivitete në ndihmë të varfërve nga përfaqësues të Kishës Katolike. Gjithashtu në Omelinë e Meshës së Shenjtë për ditën Botërore të varfërve në Basilikën e Shën Pjetrit në Vatikan ku morën pjesë 6 mijë persona, [...]

Falënderimi i Ipeshkvive europian ndaj miliona vullnetarëve të krishterë

  Asambleja Plenare e Konferencës ipeshkvnore të Europes.   Poznań, Polonia, 13-16 shtator 2018 Vullnetarizmi vë në lëvizje miliona të krishterë në Europë dhe paraqitet si një fenomen trupor e kapilar, i aftë të ndërhyjë, me dinamizëm të veçantë bamirësie, shumica e të varferve dhe emigrantëve, që janë të pranishëm në shoqërinë tone të begatë. [...]

Skip to content