Konferenca Ipeshkvnore e Shqipërisë në bashkëpunim me Caritasi-in Shqipëtar organizojnë Konferencën me temë:
Prezantimi i Enciklikës së Papa Benediktit XVI:

“CARITAS IN VERITATE”


Ditën e shtunë, më 6 Mars 2010
Ora 9:00 – 13:00
Universiteti “Zoja e Këshillit te Mirë”
Salla “Magna”

Me rend dite si më poshtë:

9:00- 9:30         Regjistrimi i Pjesëmarrësve

Sesioni i Parë
9:30- 9:45         Fjalë Përshëndetëse

Sh. Tij Imzot Rrok Mirdita
President i Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë

Sh. Tij Imzot Ramiro Moliner Inglés Arqipeshkëv, Nunci Apostolik

Sh. Tij Imzot George Frendo
President i Caritas-it Shqiptar

9:45-10:00        Tema: “Zhvillimi njerëzor në kohën tonë” Atë Ivan Attard

10:00 – 10:20     Tema: “ Vëllazërimi, zhvillimi ekonomik dhe shoqëria civile”

Ada Kertusha
PhD Student
Universiteti i  Tiranës
Fakulteti i Ekonomisë

10:20-11:00     Pushim – Kafeje

Sesioni i dytë
11:00-11:20     Tema: “E vërteta dhe drejtësia: prioritet i njeriut në zhvillimin social politik”  

Dr. Paulina Hoti
Deputete

11:20- 11:40    Tema: Bashkëpunimi i familjes njerëzore. Një model për rendin ndërkombëtar.

Dom Marjan Gega

11:40-12:00    Tema :  Aventura jonë me teknologjinë: Reflektim nën dritën e “Caritas in Veritate” për disa momente të periudhës komuniste dhe tranzicionit.
Dr. Albert P. Nikolla
Drejtor i Caritas-it Shqiptar