Publikime

SOCIETIES 2 – Mbështetje e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e shprehive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara dhe standardet e duhura në Ballkanin Perëndimor

Vizitë studimore në Shqipëri   Në kuadër të projektit rajonal “SOCIETIES 2 – Mbështetje e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e shprehive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara dhe standardet e duhura në Ballkanin Perëndimor”, që në Shqipëri po zbatohet me fonde të Bashkimit Evropian nga Caritas-i Shqiptar në partneritet me Projektin [...]

1 Qershori

1 Qershori, ka ardhur ndryshe për nënat dhe fëmijët e tyre në IEVP Ali Demi. Përtej mureve dhe hekurave, depërtojnë emocionet dhe gëzimi i këtyre fëmijëve. Caritas Shqiptar, në vazhdim të implementimit të projektit “Shtegu i mundësive” ndodhet pranë grave të dënuara, për t’u bërë pjesë dhe për t’i mbështetur ata në këtë rrugëtim të [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Në kuadër të projektit “Shtegu i Mundësive”, në Institutin e të Miturve Kavajë dhe me gratë e dënuara IEVP Ali Demi u realizuan seancat e para trajnuese mbi planet personale për zhvillimin e punësimit apo vetëpunësimit nga eksperti Dr. Shkëlzen Marku. Këto takime kanë një rëndësi të veçantë që lidhen drejtpërdrejtë me riintegrimin e qëndrueshëm [...]

Projekti “Shtegu i Mundësive”

Në vazhdimësi të projektit “Shtegu i Mundësive”, si dhe bashkëpunimit “Young in Prison”, në IM Kavajë është realizuar eventi për Ditën Ndërkombëtare të Tokës. Të ftuarit në aktivitet ishin Presidenti i Caritas Shqiptar, Mon. Angelo Massafra, Drejtor Atë Antonio Leuci, Ministri i Drejtësisë Z. Ulsi Manja, Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve Z. Admir Abrija, titullari [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Caritas Shqiptar përmes projektit “Shtegu i mundësive” në datë 6 prill 2022, zhvilloi ndeshjen e futbollit mes ekipit të Caritas dhe minorëve të IM Kavajë. Kjo ndeshje kishte për qëllim krijimin e një atmosfere sa më pozitive dhe miqësore. Sporti mëson gjithashtu rëndësinë e marrjes së përgjegjësive, rolin e bashkëpunimit (punën në grup), përkrahjen, dhe [...]

8 Marsi

Edhe në dyert e hekurta trokiti 8 marsi! Një moment reflektimi për figurën e gruas në shoqëri u bë kryefjala e eventit me gratë e dënuara në IEVP Ali Demi. Ekipi i Caritas nëpërmjet animacionit ka zgjedhur t’u ofrojë një ditë të ngrohtë nënave dhe fëmijëve të ftuar në institucion. Brenda këtyre mureve ka shpresë, [...]