caritasalbania

About Caritas Albania

This author has not yet filled in any details.
So far Caritas Albania has created 300 blog entries.

PROGRAMI I VEPRIMIT TË BASHKËPUNIMIT NDËRKUFITAR MAL I ZI – SHQIPËRI

Në kuadër të Programit të Veprimit të Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri 2014-2020, bazuar në Instrumentin e Asistencës Përpara Aderimit (IPA II), Caritas-i Shqiptar, së bashku me Caritas-in e Malit të Zi si lider i projektit dhe partnerët e tyre respektivë – Shoqatën e Paraplegjikëve të Tivarit dhe Projektin “Shpresa”, Shkodër, nisën zbatimin e projektit “A.C.C.E.N.T – Aksesueshmëri, [...]

1 Qershori

1 Qershori, ka ardhur ndryshe për nënat dhe fëmijët e tyre në IEVP Ali Demi. Përtej mureve dhe hekurave, depërtojnë emocionet dhe gëzimi i këtyre fëmijëve. Caritas Shqiptar, në vazhdim të implementimit të projektit “Shtegu i mundësive” ndodhet pranë grave të dënuara, për t’u bërë pjesë dhe për t’i mbështetur ata në këtë rrugëtim të [...]

Programi i Veprimit të Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri

Në kuadër të Programit të Veprimit të Bashkëpunimit Ndërkufitar Mal i Zi – Shqipëri 2014-2020, bazuar në Instrumentin e Asistencës Përpara Aderimit (IPA II), Caritas-i Shqiptar, së bashku me Caritas-in e Malit të Zi si lider i projektit dhe partnerët e tyre respektivë – Shoqatën e Paraplegjikëve të Tivarit dhe Projektin “Shpresa”, Shkodër, nisën zbatimin e projektit “A.C.C.E.N.T - Aksesueshmëri, [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Në kuadër të projektit “Shtegu i Mundësive”, në Institutin e të Miturve Kavajë dhe me gratë e dënuara IEVP Ali Demi u realizuan seancat e para trajnuese mbi planet personale për zhvillimin e punësimit apo vetëpunësimit nga eksperti Dr. Shkëlzen Marku. Këto takime kanë një rëndësi të veçantë që lidhen drejtpërdrejtë me riintegrimin e qëndrueshëm [...]

Job Vacancy – Expert for accessible communication

Organization: Caritas Albania Project title: ACTIVE - Accessible Communication Toward Inclusion of Vulnerable and Excluded persons on Western Balkans Job title: Expert for accessible communication     Background: The Project aims at developing concept of Inclusive and accessible communication of disadvantaged people in 5 Western Balkans countries (Albania, Bosnia and Herzegovina - BiH, Montenegro, Kosovo* [...]

Projekti “Shtegu i Mundësive”

Në vazhdimësi të projektit “Shtegu i Mundësive”, si dhe bashkëpunimit “Young in Prison”, në IM Kavajë është realizuar eventi për Ditën Ndërkombëtare të Tokës. Të ftuarit në aktivitet ishin Presidenti i Caritas Shqiptar, Mon. Angelo Massafra, Drejtor Atë Antonio Leuci, Ministri i Drejtësisë Z. Ulsi Manja, Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve Z. Admir Abrija, titullari [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Caritas Shqiptar përmes projektit “Shtegu i mundësive” në datë 6 prill 2022, zhvilloi ndeshjen e futbollit mes ekipit të Caritas dhe minorëve të IM Kavajë. Kjo ndeshje kishte për qëllim krijimin e një atmosfere sa më pozitive dhe miqësore. Sporti mëson gjithashtu rëndësinë e marrjes së përgjegjësive, rolin e bashkëpunimit (punën në grup), përkrahjen, dhe [...]

8 Marsi

Edhe në dyert e hekurta trokiti 8 marsi! Një moment reflektimi për figurën e gruas në shoqëri u bë kryefjala e eventit me gratë e dënuara në IEVP Ali Demi. Ekipi i Caritas nëpërmjet animacionit ka zgjedhur t’u ofrojë një ditë të ngrohtë nënave dhe fëmijëve të ftuar në institucion. Brenda këtyre mureve ka shpresë, [...]