Publikime

Procesi i përgatitjes dhe punësimit të të rinjve, nga Bashkia e Vitija-s, të cilët kërkojnë punë

Janë ndërmarrë disa aktivitete për t’iu përgjigjur kërkesave të të rinjve të Bashkisë së Vitija-s, të cilët kërkojnë punë, si dhe kërkesave të kompanisë “Elektro Stublla” që është e interesuar në punësimin e qëndrueshëm të të rinjve të aftë. Aktiviteti/intervista e parë është organizuar më 10 mars 2020, për 20 të rinj të interesuar për [...]

YourJob tender pë grantet

Po shpallim një konkurs për nisjen e financimeve të bizneseve private ose të ndërrmarrjeve sociale për të rinj të moshës 18 deri në 30 vjeҫ nga Banja Luka, Caplijna dhe Mostar. Aplikimet do të zhvillohen vetëm personalisht nga të rinjtë pranë qendrave të këshillimit në Banja Luka dhe Mostar. Afati i aplikimeve është 10 Shkurt [...]

Praktika profesionale e nxënësve të shkollës së mesme të Capljina

Nxënës të Shkollës së Mesme të Capljina, të cilët ndjekin lëndën e inxhinierisë mekanike, do të kryejnë praktikë një-mujore mbi makineritë CNC ku do të trajnohen profesionalisht nga pedagogë të çertifikuar në Intera Teknologji Park në Mostar. Praktika është organizuar për 27 nxënës të viteve të dyta dhe të katërta të shkollës së mesme, të [...]

Sh.S. Ambasadorja e Austrisë në Bosnjë dhe Hercegovinë viziton YourJob

Ambasadorja e Republikës së Austrisë në Bosnjë dhe Hercegovinë, Sh.S.Znj. Ulrike Hartmann më datë 23 janar 2020 zhvilloi një vizitë në Caritas-in Dioqezan të Banja Lukës dhe në Qendrën e Këshillimit për Punësimin e të Rinjve, YourJob. Stafi i JourJob prezantoi aktivitetet e realizuara dhe ato të planifikuara dhe shprehu mirënjohjen për mbështetjen përmes këtij [...]

Seanca informimi mbi YourJob

Programi YourJob, gjatë tre viteve të zbatimit të tij, ofron disa aktivitete të ndryshme për të rinjtë që kërkojnë punë apo që duan të investojnë në zhvillimin e tyre profesional. Këshilluesit e Karrierës në Mostar, Capljina dhe Banja Luka organizuan 14 seanca informimi në periudhën janar-mars 2020, me qëllim që ti prezantonin të rinjve, prindërve [...]

Tetë praktikantë në Banja Luka ndërmarrin praktikat e tyre përmes YourJob

Pesë kompani partnere të programit YourJob kanë mundësuar praktikat për tetë praktikantë përmes ndërmjetësimit të Këshilluesve të Karrierës për punësimin e të rinjve, të Caritas-it Dioqezan Banja Luka. Një nga aktivitetet e programit të qendrës këshillimore është lidhja e praktikantëve me punëdhënësit, me qëllim që të fitojnë përvojë të drejtpërdrejtë dhe të rriten profesionalisht. Kompania [...]

Gjashtë praktikantë përfundojnë praktikën përmes programit YourJob në Mostar

Të rinjtë, pas përfundimit të shkollës, e kanë të vështirë të gjejnë punëdhënës dhe të kryejnë praktikat e detyrueshme. Për këtë u vijnë në ndihmë Këshilluesit e YourJob për punësimin e të rinjve – Këshilluesit e Karrierës. Programi YourJob mundëson lidhjen mes punëdhënësve dhe të rinjve, si dhe ndihmon për mundësi praktike dhe së fundmi [...]

SIGNING OF MEMORANDUM OF UNDERSTANDINGS

Memorandum of Understandings (MoU) is an agreement with the purpose for collaboration and interaction in providing common services in the interest of preparing and advising the youth on the labor market of the area where it is being implemented the project. During January 2020 the Guidance Counselor of Lezha held a series of preliminary meetings [...]