Publikime

Projekti “Shtegu i mundësive”

Në kuadër të projektit “Shtegu i Mundësive”, në Institutin e të Miturve Kavajë dhe me gratë e dënuara IEVP Ali Demi u realizuan seancat e para trajnuese mbi planet personale për zhvillimin e punësimit apo vetëpunësimit nga eksperti Dr. Shkëlzen Marku. Këto takime kanë një rëndësi të veçantë që lidhen drejtpërdrejtë me riintegrimin e qëndrueshëm [...]

Projekti “Shtegu i Mundësive”

Në vazhdimësi të projektit “Shtegu i Mundësive”, si dhe bashkëpunimit “Young in Prison”, në IM Kavajë është realizuar eventi për Ditën Ndërkombëtare të Tokës. Të ftuarit në aktivitet ishin Presidenti i Caritas Shqiptar, Mon. Angelo Massafra, Drejtor Atë Antonio Leuci, Ministri i Drejtësisë Z. Ulsi Manja, Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve Z. Admir Abrija, titullari [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Caritas Shqiptar përmes projektit “Shtegu i mundësive” në datë 6 prill 2022, zhvilloi ndeshjen e futbollit mes ekipit të Caritas dhe minorëve të IM Kavajë. Kjo ndeshje kishte për qëllim krijimin e një atmosfere sa më pozitive dhe miqësore. Sporti mëson gjithashtu rëndësinë e marrjes së përgjegjësive, rolin e bashkëpunimit (punën në grup), përkrahjen, dhe [...]

8 Marsi

Edhe në dyert e hekurta trokiti 8 marsi! Një moment reflektimi për figurën e gruas në shoqëri u bë kryefjala e eventit me gratë e dënuara në IEVP Ali Demi. Ekipi i Caritas nëpërmjet animacionit ka zgjedhur t’u ofrojë një ditë të ngrohtë nënave dhe fëmijëve të ftuar në institucion. Brenda këtyre mureve ka shpresë, [...]

Programi i Zonave

Në mbështetje të projektit për zonat e prekura të tërmetit të nëntor 2019, në datë 02.03.2022 Caritas Shqiptar ka organizuar aktivitetin e dhurimit të çelsave për dy shtëpitë e përfunduara në Bashkine Kurbin. Drejtor Atë Antonio Leuci, në këtë cermoni, në prezencë të përfaqësuesit të Caritas Austria/ St Polten  Z. Lukas Steinwendtner, Nën Kryetar i [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Caritas Shqiptar përmes projektit “Shtegu i mundësive” zhvilloi aktivitetin përmbyllës të fundvitit në Institutin e të Miturve-Kavajë. Minorët sëbashku me ekipin e projektit përgatiten kartolina me materiale të ndryshme festive për njerëzit e tyre të dashur. Kjo u pa si një mënyrë që ata të ndjehen sa më pranë familjarëve të tyre në këto ditë [...]

Projekti “Shtegu i mundësive”

Eventi i kartolinave është kthyer tashmë në një traditë për ekipin e Caritas Shqiptar. Projekti “Shtegu i mundësive” përmbyll aktivitetet e fundvitit në IEVP Ali Demi. Gratë kompozuan kartolina me materiale të ndryshme festive për personat e tyre më të dashur. Dëshirat e aspiratat për të ardhmen u përcollën midis njëra tjetrës, duke lehtësuar disi [...]

Programi i Zonave të Prekura nga Tërmeti

Caritas Shqiptar implementon programin në zonat e prekura nga tërmeti i 26 Nëntorit 2019. Ky program mundësohet nga bashkëpunimi me partnerët: Caritas Network dhe Habitat for Humanity. Dje, me praninë e Monsinjor Angelo Massafra, Monsinjor Arjan Dodaj dhe Kryetares së Bashkisë Kurbin,  Znj. Majlinda Cara, u dorëzuan çelësat e banesës së re Z. Shkëlqim Lamaj, [...]

Projekti “Programi për fëmijët dhe të rinjtë”

Projekti “Programi për fëmijët dhe të rinjtë” i cili realizon një punë shumëdimensionale në fusha të ndryshme të sferës sociale shpesh luan dhe rol ndërveprues me komunitetin dhe instutucionet shtetërore. Në aktivitetin e radhës vëmendje e veçantë i është kushtuar problemit të dhunës në familje. Me bashkëpunim të Zyrës së Shërbimit Social, pranë ambienteve të [...]