Programet

Sektori Social

Mos ec para meje, ndoshta nuk te ndjek dot.Mos ec pas meje, ndoshta nuk te udheheq dot.Ec perkrah meje dhe ndihmojme njeri tjetrin.Prioritete:Edukimi i pergjithshem dhe specific I grupeve te ndryshme si: femijet, te rinjte, grate.Emancipimi i gruas dhe forcimi i rolit te saj ne familje dhe shoqeri.Promovimi i Vullnetarizmit. Salla e Pritjes - Burgu Shënkoll 13. [...]

Antitrafikimi

Në një Letër drejtuar grave (1995), Gjon Pali i II-të ka shkruar:Dinjiteti i grave shpesh nuk është i njohur, dhe cilësitë e tyre janë lënë pas dore; shpesh ato janë lënë mënjanë në shoqëri, dhe madje edhe të kthyera në skllave. Kjo i ka ndaluar gratë që të jenë vetvetja dhe ka shkaktuar varfërimin shpirtëror [...]

Aktivitetet e fundit Shendetesor

Aktivitetet më të fundit Sektori Shëndetësor   Tryezë e Rrumbullakët për Arsimin Gjithëpërfshirës     Caritas Shqiptar në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, organizoi me datë 10 Korrik 2012, tryezën e rrumbullakët me temë "Bashkëpunimi ndërinstitucional në funksion të arsimimit gjithëpërfshirës". Tryeza e rrumbullakët u organizua në kuadër të zbatimit të projektit për personat me aftësi të kufizuara “Shanse të Barabarta për [...]

Aktivitetet e fundit Social

Aktivitetet më të fundit Sektori Social Salla e Pritjes - Burgu Shënkoll 13. 01. 2011 Sektori Social që prej pothuajse një viti zhvillon aktivitete në Burgun e Shënkollit.  Me ndihmën e Secourse Catolique dhe me mbështetjen e Drejtorisë së Burgjeve, vitin e shkuar Caritas-  Shqiptar ndërtoi pranë Burgut Shënkoll një Sallë Pritjeje, një hapësirë e strukturuar [...]

Historiku dhe Botimet Shendetsorit

Historiku  Sektori Shëndetësor Sektori Shëndetësor ka qënë dhe vazhdon te mbetet një ndër sektorët më të rëndësishëm gjatë këtyre 19 viteve të ekzistencës së Caritas  Shqiptar. Vështirësitë ekonomike të tranzicionit kanë reflektuar paralelisht, duke shkaktuar gjurmë të thella në shëndetin e komunitetit. Caritas  Shqiptar në bashkëpunim me shërbimin e drejtpërdrejtë te Misioneve Katolike në Shqipëri, [...]

Aktivitetet e fundit Antitrafik

Aktivitetet më të fundit Sektori Antitrafikimit Të gjithë së bashku kundër trafikimit të qenieve njerëzore, bëj ndryshimin ! “Caritas-i Shqiptar” në kuadër të projektit rajonal “Trafikimi i qenieve njerëzore, një sfidë e përbashkët për shekullin e ri” zhvilloi kampin veror ndërkombëtar me temë: “Të gjithë së bashku kundër trafikimit të qenieve njerëzore, bëj ndryshimin” në [...]

Historiku dhe botimet antitrafik

Historiku dhe Botimet  Sektori Antitrafikimit   Historiku  Ne kuadrin e grupeve ne nevoje lindi ne 2005 projekti  « KONGREGATAT KATOLIKE KUNDER TRAFIKIMIT TE QENIEVE NJEREZORE » i cili ka si qellim parandalimin e trafikimit te qenieve njerezore ne shoqerine shqiptare.Zhvillimi i ketij projekti konsiston ne sensibilizimin e shoqerise shqiptare per kete fenomen me ane te [...]

Historiku dhe botimet social

Historiku  Sektori Social është një ndër sektorët më të rëndësishëm të Caritas-it Shqiptar. Që prej momentit të krijimit, puna e zhvilluar nga ky sektor ka qenë e fokusuar në disa prej problematikave dhe objektivave sociale si: puna me gratë, aktivitetet me të rinjtë, lufta kundër fenomenit të drogës, lufta kundër  gjakmarrjes, shkollimi dhe edukimi i [...]

Trajnim per Emergjencat

Trajnim per Emergjencat Me datë 26 Janar në mjediset e Caritas-it Shqiptar u organizua një trajnim me temë “Emergjencat dhe lehtësirat humanitare”. Trajnimi u organizua nga koordinatori i emergjencave në Caritas-in Rumun Thomas Hackl dhe bashkëpunëtorja e tij Ioana Bott me ftesën e Caritas-it Shqiptar. Në trajnim mori pjesë stafi i Sektorit Social dhe një [...]

Projekte te Sektorit Shendetesor

PROJEKTI: “JETË E ÇMUESHME - ÇMUESHME JETOJ” Periudha e implementimit: Korrik 2008 – Korrik 2011 Qendrat e implementimit:   Shkodër, Laç dhe Fushë – Krujë Perfituesit: 60 Persona me  aftësi të Kufizuara Donatorët: Agjencia Austriake për Bashkëpunim dhe Zhvillim Qëllimi:  Përmirësimi i cilësisë së jetës së Personave me Aftësi të Kufizuara dhe familjarëve të tyre përmes [...]

Skip to content